dissabte, 26 de novembre del 2011

EL MÈTODE GRÖNHOLM























El mètode Grönholm


Fitxa tècnica


Títol: El mètode Grönholm
Direcció: Sergi Belbel
Any: 2004
Text: Jordi Galcerán
Intèrprets:
   Jordi Boixaderas (Ferran Augé)
   Lluís Soler (Enric Font)
   Roser Batalla (Mercè Degàs)
   Jordi Diaz (Carles Bueno)

REPRESENTACIONS

   Sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya, del 1/1/2002 al 1/1/2002
   Teatre Poliorama, del 15/9/2004 al 3/4/2005
   Teatre Poliorama, del 19/10/2005 al 1/9/2006
   Teatre Poliorama, del 15/11/2006 al 23/6/2007

SINOPSI


A El mètode Grönholm, quatre candidats -tres homes i una dona- es presenten a la fase final d'unes proves gens convencionals que ha organitzat una important multinacional per triar un alt executiu. A què estan disposats a renunciar per aconseguir la feina? Fins on arriba el seu esforç i la seva lluita per obtenir el lloc de treball somiat? Quins són els límits morals de l'actuació dels quatre candidats? El joc entre els aspirants esdevé també un combat de sentiments, ambicions i enveges, sempre en els límits entre la realitat i la ficció, entre la veritat i la mentida.

Així doncs, seguint escrupolosament les regles de la dramatúrgia clàssica (unitat d'acció, de lloc, de temps i de personatges), Galceran ens proposa una divertida i estimulant radiografia de les tensions i els conflictes del món laboral, que és també un retrat àcid i punyent de les lluites de poder, de la competitivitat ferotge, del "salvi's qui pugui" que imperen la nostra societat contemporània. I tot plegat, amb un domini envejable del llenguatge escènic, de la rèplica àgil i directa i de la tensió dramàtica, plena de petits paranys i sorpreses perfectament integrades en l'acció, amb una lògica implacable. Com diria el de la cançó, "puro teatro".

Per a la posada en escena, hem volgut treballar des de la simplicitat, ressaltant en tot moment la força i el dinamisme del mateix text i privilegiant, evidentment, el treball dels actors: Boixaderas, Soler, Batalla i Díaz, un quartet de luxe amb qui ha estat un autèntic plaer treballar.

Font: Sergi Belbel a teatrepoliorama.com


La premsa ha dit: CRÍTIQUES, CRÒNIQUES, NOTÍCIES...


La qualificació de teatrenacional.com: 50

Llegir aquestes crítiques de El mètode Grönholm


El mètode Grönholm presenta la pugna de quatre candidats per aconseguir un lloc directiu a una gran multinacional. El text està inspirat en uns fets reals que van succeir a Madrid, on es van trobar a les deixalles tot tipus d'observacions degradants dels candidats d'un procés de selecció. Galceran agafa la idea i la porta a l'extrem, plantejant una reflexió sobre els límits ètics de les empreses.

La primera part de l'obra és una comèdia hilarant, que utilitza el millor dels quatre intèrprets per fer riure animosament al públic. En Jordi Boixaderas i en Lluís Soler demostren el seu talent i la seva dilatada experiència i broden els seus personatges a la perfecció. Malgrat que un primer moment els personatges encarnats per Roser Batalla i Jordi Díaz (convertit en un autèntic chico Belbel) queden en segon pla, tots acabaran prenent la mateixa importància.

A la segona part l'humor inicial va deixant pas a una tensió i intriga en augment. El públic queda captivat, se sent immers dins dels conflictes que es plantegen i s'identifica fàcilment amb els candidats a la feina, experiència que alguna vegada ha viscut. Davant de El mètode Grönholm hom es planteja fins a quin punt les empreses tenen a dret a investigar la vida privada dels seus treballadors. Galceran brinda un text molt ben pensat i Belbel dirigeix unes interpretacions magistrals, tot creant una obra imprescindible de la cartellera barcelonina, i el públic ho agraeix, amb intensos aplaudiments.

Després de l'èxit de les dotze interpretacions al T-6 del TNC al 2002, El mètode Grönholm ha arribat al Poliorama amb la condició de Galceran de mantenir els mateixos actors i gairebé idèntica escenografia. Es podrà veure fins el 9 de gener de 2005.

El cine converteix en drama la comèdia 'El mètode Grönholm' (per Marta Cervera, publicat a El Periódico el 18/3/2005)
(per Jordi Bodes, publicat a El Punt el 19/10/2004)
Un intel.ligent muntatge (per Gonzalo Pérez de Olaguer, publicat a El Periódico el 27/9/2004)
El mètode Galceran (per Marta Monedero, publicat a Avui el 16/9/2004)
Com buscar un executiu (per Núria Sàbat, publicat a El Periódico el 6/5/2003)
Sergi Belbel dramatitza la crueltat dels caps de personal (per Marta Monedero, publicat a Avui el 25/4/2003)
Engranatge de precisió (per F.M., publicat a Avui el 25/4/2003)
El mètode Grönholm (per Andreu Sotorra, publicat a andreusotorra.com )
El Poliorama ofereix un retrat àcid de la societat actual (per diaridebarcelona.com, publicat el 13/9/2004)
El mètode Grönholm

El mètode Grönholm

El mètode Grönholm

El mètode Grönholm

El mètode Grönholm

El mètode Grönholm

El mètode Grönholm

El mètode Grönholm

El mètode Grönholm

El mètode Grönholm









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deja tu mensaje: